Slider_home_Olijven-brood_Tres-Campos
Slider_home_Olijven-brood_Tres-Campos_mobiel

Olijfolie: lekker, veelzijdig en supergezond!

Ben je op zoek naar een goede, smakelijke olijfolie? Olijfolie extra vierge (virgen extra in het Spaans) is een gezond en onmisbaar ingrediënt in iedere keuken. Er zijn talloze studies gedaan naar de positieve effecten van olijfolie op de gezondheid. Algemene conclusie is dat olijfolie virgen extra zo gezond is door de vele onverzadigde vetzuren en de grote hoeveelheid antioxidanten (polyfenolen).

Olijfolie extra vierge bevat:

– Vitamine A

– Vitamine E

– Omega 9

– Enkelvoudig onverzadigde vetten

Olijfolie extra vierge:

– is goed voor het hart 

– stimuleert de vetverbranding

– helpt tegen hoge bloeddruk, trombose, alzheimer en diabetes

– gaat slechte cholesterol tegen

– bestrijdt veroudering van de hersenen

– vertraagt de veroudering van de huid

Spanje_typisch_Spaans_straatje_Tres-Campos

Een goede olijfolie herken je aan een grassige geur, een bittertje op de tong en een pepertje in de keel.

Olijfolie van LaSolana2 - Superieure kwaliteit

Koop olijfolie liefst in een blik of donkere, glazen fles want olijfolie is gevoelig voor licht. Meer feitjes (en fabels) lezen? Kijk op https://www.24kitchen.nl/populair/fabels-olijfolie en ontdek waarom je een goede olijfolie wel aan de fles en prijs herkent, maar niet aan de kleur!   

Voor koud gebruik is Olijfolie Extra Vierge ideaal: heerlijk om een stukje brood in te dippen, door salades, vinaigrettes, een scheutje door de pasta, etc. Door verschillende soorten kruiden te gebruiken, kun je steeds een andere dip creëren.

Dat je olijfolie niet mag verhitten is een misverstand. De smaak gaat daardoor wel verloren, maar de goede eigenschappen verdwijnen niet door verhitting. In mediterrane landen ontbreekt Olijfolie Extra Vierge in geen enkel gerecht, warm of koud!